Recenze Sony PlayStation 3D Display

Jedna obrazovka, která vládne na koleji

Když jsem šel na vysokou školu, ne tak dávno jsem hledal cenově dostupný způsob, jak připojit svůj počítač a herní konzole ke stejné obrazovce. Nebylo mnoho možností, protože konektory RCA a S-Video počítačů VGA a televizorů spolu nevycházely dobře. Nakonec jsem na univerzitu přenesl dva CRT a také samostatné reproduktory. Mohl jsem jen snít o něčem, jako je 3D displej PlayStation, který je dnes v prodeji, pro mou koleji.



Dnes je samozřejmě HDMI vše kromě de facto standardu pro připojení spotřebitelů ve vysokém rozlišení a bude fungovat téměř jakýkoli plnohodnotný monitor. Ale s 24palcovou 3D LCD obrazovkou o frekvenci 240 Hz, aktivními okuláry závěrky a duálními vstupy HDMI 1.4a se společnost Sony snaží poškrábat vaše stereoskopické 3D svědění a zároveň vám snižuje kolej. Za 500 $ Sony dokonce hodí hru. Dělá však 3D monitor PlayStation práci pro hraní i hraní?



Design

Hardware / design

Ano, vypadá to jako zploštělý PSP GoZobrazení mřížky

Ano, vypadá to jako zploštělý PSP Go a nikdy jsme se o toto zařízení opravdu nestarali, ale pokud se podíváte přes zklamání z tohoto ručního herního systému, PlayStation 3D Monitor je mírně stylový. Celý panel má tloušťku něco málo přes jeden a čtvrt palce a nebudete mít potíže s jeho nasazením do auta. Obrazovka váží jen asi dvanáct liber a na obou koncích jsou šikovné rukojeti. Matný plastový podstavec je průchodný, s kovovými výztuhami, které udrží monitor na místě, se sklonem o 15 stupňů dozadu a tlačítkem s rychlým uvolněním pro odpojení panelu, ale nehledejte otočné nebo výškové úpravy. IR zářiče pro brýle závěrky jsou úhledně integrovány do lesklého černého rámečku klavíru - počítáme celkem s devíti infračervenými LED diodami - a najdete všechny porty směřující doprava, včetně obou konektorů HDMI, pěti konektorů RCA pro komponentní video a 3,5 mm konektor pro sluchátka. Standardní odnímatelný napájecí kabel se dvěma kolíky se zapojuje také do zadní části. Přes tenký panel se společnosti Sony podařilo umístit celý napájecí zdroj do pláště monitoru.

Společnost Sony nebalí dálkové ovládání

Na zadní straně najdete také ovládací prvky displeje, šest dlouhých tlačítek pro zapnutí, výběr vstupu, zvýšení a snížení hlasitosti, otevírání nabídek a přepínání mezi 3D režimy. Vzhledem k tomu, že tlačítko napájení je větší než ostatní a tlačítko pro zvýšení hlasitosti má vyvýšenou tečku, není příliš těžké přijít na to ve tmě a na obrazovce jsou také vizuální narážky. Existuje však jeden nepříjemný problém - když je stisknete, vaše prsty zabírají stejný fyzický prostor jako kabely HDMI. Nejsem si jistý, proč se Sony rozhodlo mít vše napravo a nechat levou zadní stranu zcela prázdnou, ale výsledkem je, že si budete muset vtažit prsty pokaždé, když budete chtít upravit hlasitost, jas nebo přepnout mezi konzole a počítače. Pravděpodobným kandidátem je také tlačítko napájení. Zdá se, že 3D displej PlayStation nemá typický pohotovostní režim; vypne se pokaždé, když nezjistí připojení, ale ne naopak, takže stisknete tento vypínač vždy, když se počítač nebo PS3 probudí. Nyní by byla vhodná doba zmínit, že Sony nebalí dálkové ovládání?



pokladní záznamy

Aktualizace:Pokud v nabídce nastavení zapnete funkci „Rychlý start“, monitor se probudí, jakmile detekuje videosignál. Dík,All4Fun!

3D displej přichází s dvojicí nových univerzálních brýlí společnosti Sony a musíme uznat, že jsou opravdu dobré, protože takové věci fungují - lehké, poměrně nenápadné, poměrně pevné a odolné. Také se zdají být kruhově polarizované, protože jsme byli schopni zablokovat náš sekundární počítačový monitor i při vypnutých brýlích. Také jsme byli spokojeni s bezdrátovou synchronizací. Kdykoli jsme byli v přímé viditelnosti emitentů, dokonce i v extrémních úhlech, brýle zůstaly synchronizované a nikdy nebudete muset brýle úplně vypnout, pokud je neodložíte. Pokud jsou v nečinném režimu, infračervený signál automaticky zapne závěrky, když začne 3D obsah, a poté je znovu vypne. Během sledovaného období jsme bohužel nebyli schopni otestovat brýle na televizorech konkurenčních výrobců, ale Sony říká, že pracují také s IR vysílači Samsung, Panasonic, Mitsubishi, Toshiba a Sharp.


2011-11-04_19-44-19verge300
Psdisplay1
2011-11-11_19-45-52verge300
Zobrazit

Zobrazit

Chcete nejprve dobré nebo špatné zprávy? Začněme s dobrým: v tmavé místnosti, z malé vzdálenosti, s vypnutým 3D, je 24palcová obrazovka Sony s LED podsvícením 1920 x 1080 podsvícená, aniž by byla vybledlá, docela hezká a zobrazuje spoustu detailů. Ve světě, kde dokonce i velké televize dosahují maximálního rozlišení 1080p, vypadají tyto pixely skvěle napěchované na 24palcový displej na vzdálenosti, na které pravděpodobně budete sedět při hraní domácích konzolí. Barvy nejsou neuvěřitelně živé, ale černé jsou slušně tlumené a opravdu se mi líbilo sledovat několik Blu-ray a hrát na nich širokou škálu titulů. Také se nezdá, že by došlo k výraznému zpoždění vstupu - můjStreet Fighter IVhraní kamaráda nemělo problémyvytažení FADC Ultra komba.



Oslnění

A co je špatné: pokud ve své ložnici nemáte zrcadlo, displej PS bude šťastně sloužitžeúčel také. Obrazovka je tak bolestivě reflexní, že v mírně osvětlené místnosti může oslnění rušit vaši hru. Obrazovka je dostatečně jasná, aby fungovala docela dobře v poměrně slabé jeskyni, ale pokud je nějaká šance, že váš spolubydlící bude trvat na otevření okna naproti vašemu stolu na koleji, můžete se také vzdát 3D displeje PlayStation.

Potřebuje vaše kolej zrcadlo?

Jak si dokážete představit, problém s oslněním zhoršují 3D brýle s uzávěrkou Sony, které (podle definice) odfiltrují značné množství světla obrazovky, aby udělaly svou věc, přičemž méně proniknou do oslnění, a to nepomůže, aby brýle samy o sobě jsou také vysoce reflexní. Pokud vaše hlava není dostatečně široká, můžete vidět, co je za vámi, jako byste měli k lebce připevněná dvojice bočních zrcátek automobilu, a může být rušivé mít to v periferním vidění, zatímco se snažíte soustředit na hra. Stručně řečeno, 3D je pouze přitažlivá volba, když jsou světla vypnutá.

2011-11-11_19-40-15verge300
2011-11-11_19-44-55verge300
2011-11-05_14-33-47verge300
2011-11-04_20-07-34verge300

Stereo 3D

PlayStation 3D Display je ve skutečnosti druhou osobní stereoskopickou periferií ze Sony tento měsíc po osobním 3D prohlížeči HMZ-T1, který jsem recenzoval začátkem tohoto týdne. Ačkoli tento monitor nemůže držet svíčku těm zánským cyborgovým brýlím za 800 dolarů, pokud jde o třetí dimenzi, má skutečně o něco méně duchů / přeslechů než některé z 3DTV Sony, které jsme dříve viděli. Účinek jsem musel docela daleko potlačitUncharted 3aby Nathan Drake neměl žlutou auru, a to samé pro naše vozidla ve svazkuMotorStorm Apocalypse. MezitímStín kolosuHD remake se ve skutečnosti cítil podrobnější ve třech rozměrech než ve dvou ... ačkolitechnicky možná bude mít co dělats tím, že hra normálně upscalesuje na 1080p, zatímco v 3D režimu hraje s ostřejším nativním rozlišením 720p.

Stereoskopický 3D je rozhodně stále získanou chutí a blikání aktivních brýlí dvojnásobně (i minimální blikání u těchto 240 Hz modelů), ale musím říct, že 3D opravdu může něco přidat do her, pokud se vám líbí efekt, který začíná .

HraníDítě Eden- střílečka založená na psychedelickém rytmu, kde se potápíte virtuální realitou ničící viry - byla ve 3D režimu zcela odlišným zážitkem, s ohromným smyslem pro hloubku a výrazně zvýšeným ponořením, když střílíte paprsky světla hluboko do pozadí, abyste zničili nepřátele, a odrazit třpytivé projektily přicházející právě pro vás.Killzone 3zpočátku trpí nepříjemně nízkým rozlišením - dostatečně zubaté, že byste si jej téměř mohli splést s hrou pro PS2 - ale je tu něco, co se týká seřazení předních a zadních zaměřovačů 3D zbraně (a lepší odhad, kam budou házet granáty), že 2D může nenahradit. Je pravda, že knihovna 3D titulů na PS3 je stále trochu řídká, ale rychle roste, s léčbou mnoha vysoce postavených titulů a opravou i několika starších her.

SimulView a PC

SimulView a PC

Zatímco SimulView funguje skvěle, existuje spousta upozornění08.11.2011_23-26-38verge555
Obrázek_4884

Brýle závěrky také nabízejí PS Display další elegantní trik: SimulView. V kompatibilních hrách můžete hrát relaci pro více hráčů na rozdělené obrazovce s kamarádem, kde každý z vás dostane celou obrazovku pro sebe a nevidí, co ten druhý dělá. Jak je to možné? Funguje stejným způsobem jako 3D, přičemž televize střídá obrazy levého a pravého rámečku, přičemž každý z nich je filtrován odpovídajícím způsobem, s výjimkou SimulView, jeden pár brýlí má * oba * objektivy nastaveny na „levé oko“ a druhý pár nastavuje obojí na „pravé oko“, takže každý vidíte jiné věci. Můžete dokonce klepnout na tlačítko napájení na brýlích a rychle přepínat mezi perspektivami. Bohužel, zatímco SimulView funguje skvěle, existuje spousta upozornění. Stále budete potřebovat tmavou místnost, a protože displej PS přichází pouze s jedním párem odstínů, budete muset za druhou sadu vydělat 70 $. Také, i když by to bylonaprosto úžasnéChcete-li používat SimulView k přepínání mezi dvěma různými konzolami nebo PS3 a PC, zde to nemůžete udělat. Právě teď je omezeno pouze na tituly SonyKillzone 3,MotorStorm ApocalypseaGran Turismo 5tuto funkci zatím podporují.

Když už mluvíme o PC, strávil jsem značné množství času s 3D displejem PlayStation jako mým primárním počítačovým monitorem (právě na něm píšu), ale obrazovka na mě všeobecně nezapůsobila. Menší písma jsou komprimovaná a pozorovací úhly nejsou tak skvělé. Dokonce i když stojíte přímo před panelem, pokud se dostanete do dvou stop, můžete vidět lesk na levé i pravé straně obrazovky a barvy se mírně vymývají. Při sledování videa to není velký problém, ale je to nepříjemné. Fanoušci monitorů s vyšší obnovovací frekvencí se také budou muset dívat jinam, protože ani Windows, ani moje ATI video by mi nedovolilo posunout monitor na vyšší než 60Hz. 3D však funguje dobře, pokud máte nějaké ovladače pro PC nebo nativní hru HDMI 1.4a a já jsem si to užilDeus Ex: Lidská revoluceTímto způsobem vypadaly zbraně ve třech dimenzích.

sefiroth
Zvuk

Zvuk


Kvalita zvuku je u reproduktorů zabudovaných do televizoru mírně nadprůměrná. Nezní to skvěle. Společnost Sony inzeruje, že PlayStation 3D Display má vestavěný subwoofer, ale při hraní basů těžkých melodií jsem položil ruku na rám a bylo mi těžké cítit cokoli. Upřímně řečeno, zvuk je dost dobrý pro pokoj v koleji a jasnější, než jsem si myslel, ale spíše plochý bez nízkých frekvencí a ve vysokém rozsahu se může stát drsným. Bohužel, pokud chcete lepší zvuk, bylo by lepší, kdybyste jej zachytili u zdroje a použili zde hrozný konektor pro sluchátka. Když jsem zapojil svůj Grados, přivítal mě neustálý bílý šum a další vrstva bláta ve všech mých melodiích. Zkopíroval jsem přesně stejné soubory do počítače a použil jsem vestavěný konektor základní desky se stejnými sluchátky a hudba byla mnohem jasnější.

Zvuk je pro koleji dost dobrý


Naše recenze3D displej Sony PlayStation

Okrajové skóre 6.7z 10

Dobré věci

  • Stylový a tenký design
  • Dva nativní vstupy HDMI 1.4a
  • Kvalitní okenice

Špatné věci

  • Směšně lesklá obrazovka
  • Vyžaduje tmavou místnost
  • Drobných obtíží je mnoho
Pokud nemáte rádi stereoskopické 3D, můžete se zlepšovat jinde

Společnost Sony zabudovala do 3D displeje PlayStation velkou hodnotu a pokud plánujete využít všeho, co nabízí, 500 USD je přesvědčivá cena. Pokud nemáte rádi stereoskopické 3D, můžete se zlepšit lépe jinde. Dnes můžete získat IPS obrazovku za méně peněz, se vstupy HDMI a DVI pro vaše počítače a konzoly, stejně jako pohodlí tvorů, jako je nastavitelný stojan, ai když je vaše srdce nastaveno na 3D, najdete 120Hz 3D monitory s brýlemi a originální vstupy HDMI 1.4za stejnou cenuPtá se zde Sony. Pokud by měl nějaké zvukové znalosti společnosti Sony, nebo vestavěný televizní tuner nebo chytřejší design, mohl by to být nutný nákup. Je to dobrá volba pro pohodlně temný den milovníka 3D, ale pro nás ostatní jen slušná volba.